...

POGODBA je prejemnica književne nagrade Modra ptica

Knjige
Mojca Širok: Pogodba

Z veseljem z vami delim novico, da je moj prihajajoči kriminalni roman Pogodba  prejemnik književne nagrade Modra ptica 2018.

Modro ptico od leta 2012 podeljuje Mladinska knjiga za najboljše še neobjavljeno književno delo in je je najvišja denarna nagrada, ki jo avtorji lahko prejmejo za posamezen književni naslov v Sloveniji. Med preteklimi nagrajenci najdemo dela Igranje Stanke Hrastelj, Kot v filmu Vinka Möderndorferja, Županski kandidat Gams Romana Rozine in Zvezde vabijo Miha Mazzinija.

Šest članska strokovna komisija v sestavi Nela Malečkar, Aljoša Harlamov, Andrej Blatnik, Bojan Švigelj, Matjaž Vračko in Tatjana Stojić, je med prijavljenimi deli izbrala tri finaliste. Poleg moje kriminalke so bile nominirane tudi Veronika Simoniti za roman Ivana pred morjem in Suzana Tratnik za Norhaus na vrhu hriba. Žirija je v obrazložitev zapisala, da gre za “odlično novo slovensko kriminalko, ki se sicer dogaja v Italiji, kjer je mafija globoko vraščena v družbeno tkivo, a bi teme, o katerih govori, lahko prenesli tudi v slovensko okolje.”

Roman bo predvidoma izšel v prvi polovici leta 2018.


To spletno mesto uporablja piškotke, da z njimi lažje zagotavlja storitve, prilagaja oglase in analizira promet. Če uporabljate to spletno mesto, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

To spletno mesto uporablja piškotke, da z njimi lažje zagotavlja storitve, prilagaja oglase in analizira promet. Če nadaljujete z uporabo tega spletnega mesta, ali kliknete Sprejmem, se strinjate z uporbo piškotkov.

Zapri

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.