...

Knjige

AVTORICA.

Mojca Širok:

EVIDENCA

Kriminalni roman

Ljubljana: Založba Mladinska knjiga, 2021

Nakup na emki.si. Informativna cena: 27,99 €.

Kriminalni roman Evidenca je 2. del trilogije RIM–LJUBLJANA–BRUSELJ.
V zaspani soseski v središču Ljubljane nedaleč od predsedniške palače policija najde truplo. Trije mladi novinarji novičarskega spletnega portala odkrijejo mahinacijo z zemljiščem ob največjem letališču v državi, v katero sta vpletena vplivni poslanec in podjetje s sedežem v davčni oazi. Znana televizijska novinarka na soočenju kandidatov za evropske volitve pomembnega ministra obtoži, da je bil sodelavec nekdanje jugoslovanske službe državne varnosti. Trije na videz nepovezani dogodki imajo skupnePogodba, dobitnik nagrade Modra ptica 2018, je literarni prvenec, povezan s temo, ki jo Mojca Širok zelo dobro pozna.

Mojca Širok:

POGODBA

Kriminalni roman

Ljubljana: Založba Mladinska knjiga, 2018

Nakup na emki.si. Informativna cena: 24,99 €.

SEDAJ TUDI KOT ŽEPNICA

Nakup na emki.si. Informativna cena: 13,99 €.

nagrada Modra ptica

Kriminalni roman Pogodba, dobitnik nagrade Modra ptica 2018, je literarni prvenec, povezan s temo, ki jo Mojca Širok zelo dobro pozna.

Prvi umor se zgodi v prestižni četrti, v vili enega najuspešnejših rimskih odvetnikov. Sledi še prometna nesreča na drugem koncu Rima in samomor mafijskega bossa v zaporu … Raziskovanje zakulisnega dogajanja iz novic črne kronike nas odpelje v osrčje mafijskega dogajanja. Glavni akterji – kriminalisti, novinarji, tožilci in politiki – imajo marsikdaj tudi zavezujočo skupno preteklost. Njihove ljubezenske in prijateljske vezi se prepletajo s službenimi dolžnostmi, in meje med tem, kje se konča država in začne mafija, so zelo zabrisane.

Mojca Širok:

PAPEŽ FRANČIŠEK

Mladina Osebnosti

Ljubljana: Mladina, 2017

Nakup na mladina.si. Informativna cena: 4,99 €.

Mojca Širok je v sklopu posebnih izdaj Madine – biografij pomembnih osebnosti, prenovila biografijo Papeža Frančiška. 

Je Frančišek veliki reformator Cerkve? Ali le pop ikona? Je spomenik veri, poštenju, pravici in svobodi? Ali le tolažba in upanje za množice ponižanih in zapostavljenih? Bo Frančišek žrtev lačnih pričakovanj vase zaverovane družbe?

PONATIS

Mojca Širok:

OD BENEDIKTA DO FRANČIŠKA

Revolucija v rimskokatoliški Cerkvi

Ljubljana: Založba Mladinska knjiga, 2014

Nakup na emki.si. Informativna cena: 27,96 €.

Beseda revolucija v Vatikanu ni priljubljena. Reforme, to je izraz, ki ga imajo raje. Papež ne more biti revolucionar, zveni skoraj bogokletno. Reformator, veliki reformator – to se veliko bolje sliši. A so preigravanja z imeni v tem primeru nepomembna. Papež Benedikt XVI. je z odstopom tako stresel svoj dvor, da so se kardinali ozrli na konec sveta in za njegovega naslednika izbrali argentinskega škofa italijanskih korenin, jezuita s strogo disciplino in prvega globalnega papeža v zgodovini Cerkve.

Brez Benedikta Cerkev Frančiška nikoli ne bi dobila.

A ni vedno jasno, kaj svet pričakuje od novega papeža. Včasih se zdi, da tudi stvari, s katerimi niti približno nima opravka. Ali stvari, ki jih ne more spremeniti.

Kaj bo storil Frančišek? Kaj lahko stori? Zakaj so ga kardinali izvolili in zakaj je odstopil Benedikt? To so vprašanja, na katera poskušam odgovoriti v tej knjigi. In odgovori ne govorijo le o papežih, o intrigah in zločinih. Govorijo tudi o dvomih in pričakovanjih, ki prežemajo katoliško Cerkev v času, ko so ji ne le spremembe načina življenja v sodobni družbi, politični ukrepi ali sekularizacija, temveč predvsem pedofilski škandali, finančne nepravilnosti in zdrahe v vatikanski kuriji omajali ugled, omejili vpliv in skrčili domet.

Mojca Širok:

OBLAST BREZ OBRAZA

Zgodbe o italijanski mafiji

Ljubljana: Založb Mladinska knjiga, 2010

Nakup na emki.si. Informativna cena: 24,94 €.

Reportažno delo o tipu, strukturi in načinu delovanja kriminalnih organizacij, ki imajo svoje korenine v južnih italijanskih pokrajinah: mafije na Siciliji, camorre v Kampanji, ‘ndranghete v Kalabriji in Sacre corone unite v Apuliji na peti italijanskega škornja. Podatki, pripovedi, osebna pričevanja in policijska odkritja.

Mojca Širok:

ZADNJI RIMSKI CESAR

Razpad italijanskega povojnega strankarskega sistema in politični vzpon Silvia Berlusconija

Ljubljana: Založba Finance, 2010

Nakup na emki.si. Informativna cena: 19,50 €.

Zgodba o človeku z denarjem in mediji, ki dobi politično moč v državi s krhko demokratično tradicijo, klientelističnim družbenim sistemom in neurejeno medijsko zakonodajo.

To spletno mesto uporablja piškotke, da z njimi lažje zagotavlja storitve, prilagaja oglase in analizira promet. Če uporabljate to spletno mesto, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

To spletno mesto uporablja piškotke, da z njimi lažje zagotavlja storitve, prilagaja oglase in analizira promet. Če nadaljujete z uporabo tega spletnega mesta, ali kliknete Sprejmem, se strinjate z uporbo piškotkov.

Zapri

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.